Monday, December 23, 2013

Jeigu vartotojas mano, kad jam buvo suteiktos netinkamos kokybės harry styles tattoos kirpyklų, kosm


Kovo 15-ąją Europos Sąjungoje minima Europos vartotojų diena, kuria siekiama šviesti ir informuoti vartotojus harry styles tattoos apie jų teises ir jų gynimo būdus. Žiniasklaidos dėmesys atkreipiamas į vartotojų teisių pažeidimus, o visuomenė skatinama aktyviai įsitraukti į vartotojus ginančių organizacijų veiklą. Lietuvoje nuolat vykdoma valstybinė sveikatos saugos kontrolė, nustatomi teikiamų paslaugų saugos ir kokybės reikalavimų pažeidimai, vartotojų teisių pažeidėjams skiriamos administracinės baudos. harry styles tattoos
Vienas pagrindinių 10-ies Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžių visuomenės harry styles tattoos sveikatos centrų veiklos tikslų pagal kompetenciją ginti vartotojų teises visuomenės sveikatos saugos ir paslaugų kokybės požiūriu , teigia sveikatos apsaugos viceministras Erikas Mačiūnas.. Pasak viceministro, kontroliuojamos fizinių ir juridinių asmenų asmens sveikatos priežiūros, švietimo, harry styles tattoos stacionarių globos ir slaugos įstaigų vartotojams teikiamos paslaugos, kirpyklų, kosmetikos, tatuiruočių kabinetų, grožio salonų, soliariumų, baseinų, skalbyklų, pirčių, apgyvendinimo paslaugas teikiančių įstaigų, harry styles tattoos saunų, sporto klubų veikla, policijos areštinių bei laisvės atėmimo vietų, privačių juridinių asmenų, valstybės įmonių, savivaldybių įmonių, viešųjų įstaigų, užsienio valstybių juridinių asmenų ar kitų organizacijų filialų, gaminančių skirtus liestis su maistu ir kosmetikos gaminius, veikla. Taip pat tikrinama ir kita fizinių ir juridinių harry styles tattoos asmenų veikla, galinti harry styles tattoos turėti neigiamą poveikį visuomenės sveikatai, kurios saugos kontrolė nėra pavesta kitoms viešojo administravimo institucijoms (vaikų vasaros ir poilsio stovyklos, interneto kavinės bei interneto prieigos taškai, laidojimo paslaugas teikiantys objektai, radiotechniniai objektai ir kt.).
Jeigu vartotojas mano, kad jam buvo suteiktos netinkamos kokybės harry styles tattoos kirpyklų, kosmetikos, tatuiruočių kabinetų, grožio harry styles tattoos salonų, harry styles tattoos soliariumų, baseinų, skalbyklų, pirčių, saunų, sporto klubų, apgyvendinimo paslaugos ir, kad paslaugų teikėjas pažeidė jo teises ar įstatymų saugomus interesus, vartotojas pirmiausia turi kreiptis harry styles tattoos į paslaugų teikėją (žodžiu) ir nurodyti savo reikalavimą.
Vartotojas gali reikalauti: netinkamos kokybės paslaugą pakeisti tinkamos kokybės paslauga, pašalinti nekokybiškai suteiktos paslaugos trūkumus, sumažinti nekokybiškos paslaugos kainą, suteikti informaciją apie teikiamą paslaugą, nutraukti paslaugos teikimo harry styles tattoos sutartį. harry styles tattoos Jeigu paslaugų teikėjas netenkina vartotojo žodžiu pateiktų reikalavimų, vartotojas privalo raštu kreiptis į paslaugų teikėją ir išdėstyti savo reikalavimus.
Jeigu paslaugų teikėjas nevykdo vartotojo reikalavimų ar nepateikia atsakymo harry styles tattoos į raštišką paslaugų vartotojo kreipimąsi, vartotojas turi teisę kreiptis į visuomenės sveikatos centrą apskrityje. Paslaugų vartotojų teisės
Vadovaujantis harry styles tattoos Vartotojų teisių apsaugos įstatymo (Žin., 2007, Nr. 12-488) nuostatomis vartotojai turi teisę: 1) savo nuožiūra harry styles tattoos įsigyti paslaugas (pasirinkti paslaugų teikėją); 2) įsigyti saugias, tinkamos kokybės paslaugas; 3) gauti teisingą ir visapusišką harry styles tattoos informaciją valstybine harry styles tattoos kalba apie teikiamas paslaugas; 4) gauti informaciją apie savo teisių įgyvendinimo ir gynimo tvarką; 5) į pažeistų teisių gynimą ir į turtinės ir neturtinės žalos (nuostolių) atlyginimą; 6) kreiptis harry styles tattoos dėl pažeistų teisių gynimo harry styles tattoos į ginčus nagrinėjančias institucijas ar teismą; 7) jungtis į vartotojų asociacijas; 8) į švietimą vartojimo srityje; 9) į ekonominių interesų apsaugą. Vartotojai turi ir kitų teisės aktų nustatytas teises.
Paslaugos teikėjas vartotojams privalo valstybine kalba suteikti Civiliniame kodekse ir kituose teisės aktuose nustatytą informaciją. harry styles tattoos Prieš sudarant paslaugų teikimo sutartį (žodžiu ar raštu), paslaugų teikėjas privalo suteikti klientui išsamią informaciją, susijusią su: - teikiamų paslaugų prigimtimi, - paslaugų teikimo sąlygomis, - paslaugų kaina, - paslaugų teikimo terminais, - galimomis pasekmėmis, - kitokią informaciją, turinčią įtakos kliento apsisprendimui sudaryti sutartį.
Paslaugų harry styles tattoos teikėjas privalo paslaugų vartotojui teikti informaciją apie siūlomą paslaugą tokiu būdu, kad vartotojas galėtų harry styles tattoos įvertinti su paslauga susijusią harry styles tattoos riziką per visą nurodytą, įprastą ar numanomą laiką. Su nurodyta informacija turi būti sudarytos sąlygos viešai susipažinti paslaugų harry styles tattoos teikėjo buveinėje (paslaugų teikimo vietoje) ar kitoje kiekvienam harry styles tattoos galimam klientui laisvai prieinamoje vietoje.
Informacija kirpyklų, kosmetikos, tatuiruočių kabinetų, grožio salonų lankytojams Paslaugų vartotojas turėtų atkreipti dėmesį į tai, ar paslaugų teikėjas : - naudoja vienkartinius, dezinfekuotus, sterilius įrankius (vienkartiniai ir sterilizuoti daugkartiniai instrumentai, naudojami teikiant grožio paslaugas, išpakuojami klientui matant), - pakartotinai nenaudoja vienkartinių instrumentų, - naudoja švarius, kitiems vartotojams nenaudotus, ar vienkartinius užtiesalus, harry styles tattoos apdangalus, rankšluosčius arba popierines juosteles bei servetėles, - paviršius, prie kurių tiesiogiai (oda, plaukai) li

No comments:

Post a Comment