Saturday, December 14, 2013

Dar studijų metais jis buvo pakviestas dainuoti legendiniame Sankt Peterburgo Marijos teatre. Vagner


Jevgenijus Nikitinas
Vienas Rusijos operos dainininkas skull tattoo buvo priverstas pasitraukti iš prestižinio muzikos festivalio Vokietijoje, nes ant krūtinės turėjo tatuiruotes, vaizduojančias svastiką skull tattoo ir kitus nacių simbolius, rašo The Telegraph .
38 metų Jevgenijus Nikitinas, kadaise priklausęs sunkiojo metalo grupei ir pasidaręs šias tatuiruotes, kai buvo jaunas, po diskusijų su organizatoriais pasitraukė iš Bairoito festivalio, skirto Richardo Wagnerio kūrybai. skull tattoo
Trečiadienį jis turėjo atlikti pagrindinį vaidmenį operoje Skrajojantis olandas , skirtoje festivalio atidarymui. Šio festivalio metu itin vengiama skull tattoo bet kokių asociacijų su nacizmu, nes R. Wagneris buvo antisemitas, o jo marti, anglė Winifred Wagner bičiuliavosi su Adolfu Hitleriu. Pats A. Hitleris Trečiojo reicho metais rėmė R. Wagnerio skull tattoo koncertus.
J. Nikitinas minėtas tatuiruotes pasidarė jaunystėje. Dešinėje krūtinės pusėje jis turi išsitatuiravęs didžiulę svastiką, o kairėje gyvenimo runą nacių projekto Lebensborn , rėmusio rasiškai skull tattoo grynas arijų moteris, simbolį.
Savo pranešime spaudai bosas baritonas J. Nikitinas rašė: Nežinojau, kad šie ženklai ir simboliai sukels tokio masto susierzinimą ir įžeidimą, ypač Bairoite, turint galvoje šio festivalio istorijos skull tattoo kontekstą. Šias tatuiruotes pasidariau jaunystėje. Tai buvo didelė klaida ir norėčiau, kad niekada skull tattoo nebūčiau jos padaręs .
Nežinojau, kad simboliai, skull tattoo ištatuiruoti ant mano krūtinės, gali turėti kažkokių konotacijų ir net būti naudojami skull tattoo nacių ar neonacių , - elektroniniame laiške Vokietijos laikraščiui Bild am Sonntag rašė dainininkas.
J. Nikitinas tvirtino, kad šias tatuiruotes pasidarė skull tattoo tarp 1989 ir 1991 metų, o jų dizainą išsirinko skull tattoo iš tatuiruočių skull tattoo salono knygos apie Šiaurės Europos mitologiją. Šie simboliai man neturi jokios skull tattoo politinės reikšmės, tik dvasinę. Niekada nepriklausiau ir dabar nepriklausau jokiai politinei partijai , - teigė jis.
Šiaurės Bavarijoje vykstančio Bairoito muzikos festivalio skull tattoo organizatoriai sakė, kad J. Nikitino sprendimas pasitraukti atitinka festivalio vadovybės poziciją nepripažinti jokių nacių idėjų formų . Dainininkas jį priėmė po to, kai buvo supažindintas su šių simbolių reikšmėmis Vokietijos skull tattoo istorijoje .
Dar studijų metais jis buvo pakviestas dainuoti legendiniame Sankt Peterburgo Marijos teatre. Vagnerio operų partijos užima ypatingą vietą jo repertuare. Jis jau kelis kartus yra dainavęs Vokietijoje ir jo pasirodymo Bairoite buvo nekantriai laukiama.
Bairoito festivalį sumanė pats R. Wagneris, kad per jį būtų atliekami skull tattoo jo kūriniai. Pirmą kartą jis įvyko 1876 metais. A. Hitleris žavėjosi R. Wagnerio kūryba ir kelis kartus lankėsi šiame festivalyje.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, skull tattoo tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina skull tattoo nurodyti DELFI kaip šaltinį.
AFP/Scanpix
Pietų Afrikos Respublikos (PAR) karinis lėktuvas su Nelsono Mandelos, tapusio kovos su apartheidu simboliu, palaikais, šeštadienį išskrido iš Vaterklofo oro pajėgų bazės Pretorijoje į velionio buvusio prezidento gimtąją Rytų Kyšulio provinciją, kur jis bus palaidotas. skull tattoo


No comments:

Post a Comment