Tuesday, February 25, 2014

Alyvuogės Re-animacija Reinkarnacija Relaksantai * Remiksas * Pasakos Ašaros Viliotinis Už kadro Aki

Aušra Bardauskaitė: Savo gyvenime nekeisčiau nieko | SŪRU
Alyvuogės Re-animacija Reinkarnacija Relaksantai * Remiksas * Pasakos Ašaros Viliotinis Už kadro Akių ganykla Pirma eilė Prodiuseriškas pasirinkimas TV Antena Artišokai Spotlighs Lėlės Bangos Melomanijos gniaužtuose 3 klipai Išpuoliai gyvai Mini interviu Radaras Pageidavimų koncertas Afiša UnderCover Padivanai Dienos šotas Densfokloras Lietuvos roko istorija Čakros Baltnosiuko pasakos Baltiniai Pergamentai Spauda su teklia Ikrai Kostiuminė drama Kasdienybės trupiniai NaCl Rentgenas Receptai Nuodai Oksidai Raudona papkė Guglos patarimai Gugla pristato Pramogų ruletė Sūrios srovės Nupūtus dulkes Sūrūs kaimynai Prakaitas Šviežias kraujas Išskirti dvyniai Chameleonai Persirengus ir pasikvėpinus Iš mūšių arenų Kur vynas? tragus earrings Kur vyras? Pywo užsigerti Ze Džermans Turgus Konkursai Sūru
Šio rašinio herojei paskambinome šeštadienį, šiek tiek po vidurdienio. Užsimiegojęs balsas išdavė, kad nors laikrodžio rodyklės jau nuskubėjo į antrą dienos pusę, mergina buvo pažadinta, tačiau ir po tokio mūsų akiplėšiškumo neatsisakė susitikti vienoje iš Saulės miesto kavinių. Pasijutome kaltais, todėl nedrąsiai išskubėjome į susitikimą. Nors buvome punktualūs, populiariausioje Šiauliuose susitikimų vietoje prie gaidžio jau radome mūsų belaukiančią 21-nerių metų vieną geriausių Lietuvos žolės riedulininkių Aušrą Bardauskaitę.
Žolės rieduliu būsimoji viena dabartinių Lietuvos rinktinės lyderių susidomėjo būdama 6 metų. Kadangi gretimame miegamojo rajono daugiabutyje gyveno (ir tebegyvena) trenerė Genutė Juodienė, nenuostabu, kad didžioji dalis kiemo mergaičių buvo suviliotos išbandyti moteriškiausią Šiauliuose sporto šaką. Pamačiusi vaikų rankose lazdas bei kietus kamuoliukus, į stadioną nuskubėjo ir Aušra. Deja, mergaitės dėl per mažo amžiaus nepriėmė, sukeldami didžiulį norą ir užsispyrimą būtinai patekti į treniruotes. Noras išsipildė vėliau, jau lankant mokyklą, kai trenerė pakvietė norinčias treniruotis mergaites. Aušra užsirašė viena pirmųjų.
Sulaukusi vos 17-os metų, sportininkė išbandė legionierės karjerą ir metus žaidė Italijoje, Katanijos CUS Catania komandoje. Gimtinės ilgesį malšinti padėjo drauge į tą patį klubą vykusi komandos draugė Dovilė Jakaitė. Po metų 18-metė Aušra porą mėnesių žaidė Australijoje. Laikas, praleistas NT Pearls komandoje, skriejo greičiau, kadangi Aušra ne tik žaidė, tačiau ir Lietuvos rinktinei talkinančio trenerio James o Young o dėka apkeliavo kone visą žaliąjį žemyną. Lauko riedulys mergina mėgsta labiau nei uždarų patalpų. Ten geriau sekasi, salėje reikia būti labai techniškiems, o lauke užtenka prasimesti ir prabėgti , – tvirtina nedidukė, smulkaus sudėjimo sportininkė. Mes, pritardami linksime galva, tačiau mintyse, skubiai paskaičiavę savo akimis matytus Aušros įvarčius tiek salėje, tiek lauke, imame abejoti.
Nepaisant treniruočių, nuolatinių varžybų Šiaulių miesto komandoje ar įvairaus amžiaus rinktinėse, mokslai nenukentėjo. Mokytis sekėsi normaliai , – sako Aušra ir šypsodamasi priduria, kad geriausiai sekdavosi etika. Mergina iki šiol geru žodžiu mini fizikos ir šokių pamokų mokytojus, kurie, tragus earrings žinodami apie moksleivės užimtumą, retkarčiais padarydavo nuolaidų. Mes, žinodami, kad jos 12-os klasės pažymių vidurkis siekė 9 balus, krapštomės pakaušį ir savų vidurkių bandome neprisiminti.
Per 13 metų, atiduotų sportui, Aušros namuose prisikaupė gausybė medalių ir kitų apdovanojimų. Kai jų buvo nedaug, daugkartinė Lietuvos čempionė juos kabindavo savo kambaryje ant sienos, tačiau, bėgant metams, trofėjai ėmė nebetilpti, tad galiausiai buvo perkelti ir saugiai paslėpti dėžutėje. Pats brangiausias Aušrai – laimėtas šią žiemą Šiauliuose, Europos grindų riedulio U-21 čempionate. Kadangi auksinis, be to, iškovotas Lietuvoje tragus earrings , – su malonumu svaigias pergalės akimirkas savo žiūrovų akivaizdoje atsimena šviesiaplaukė lietuvaitė. tragus earrings
To keisto virpulio širdyje, kai stovi aikštelėje ir mato Lietuvos vėliavą, sportininkė jau nebejaučia, nes kasmet tenka dalyvauti tragus earrings bent keliuose turnyruose ar čempionatuose. Žaidi ir tiek , – trumpai ištaria viena geriausių šalies žolės riedulininkių, o ausyse, spėjame, skamba turbūt dažniausiai klausytu kūriniu šiemet priverstinai (dalyvauta tragus earrings 3-uose čempionatuose) tapusi Tautiška giesmė , kurios žodžius Aušra padeklamuotų net naktį prikelta iš lovos. Kaip ten bebūtų su tuo virpuliuku, tačiau ji visada prisimena žaistas ir laimėtas rungtynes Bulgarijoje – pirmąsias vilkint Lietuvos (U-16) rinktinės marškinėlius.
Sportininkų karjeras dažnai sustabdo arba pritemdo traumos. Įprastų žolės rieduliui sumušimų ar mėlynių Aušra ir norėdama tragus earrings nesuskaičiuotų. Tačiau pastaraisiais metais riedulininkės kieme – juodas laikotarpis. Prieš porą metų, 2007 m. rudenį, vienos tragus earrings treniruotės metu nutrūko dešiniojo kelio priekinis kryžminis raištis. Praėjusių metų pabaigoje, ruošiantis Europos čempionatui skilo rankos pirštas. Viską vainikavo šiemet pavasa

No comments:

Post a Comment